Raport: Tabără MTB în Țara Branului- Aprilie 2016

Descriere Piei de Focă Contour
January 25, 2016
Tabăra de Alergare Montană “Marathon 7500 Tips & Tricks” Ediția I (2016)
July 22, 2016
Show all

Raport: Tabără MTB în Țara Branului- Aprilie 2016

Dată: 15-17.04.2016

Locație: Sat Peștera, Comuna Moeciu, Munții Piatra Craiului

Participanți: 11

Nivel: Mediu

Echipa: Silviu, Bianca, Șerban, Cornel Spiridon, Cornel, Irina, Doina Bălan, Monica Păunescu.

1Fotografii:

Filmul taberei aici

 

După o săptămână ploiasă și noroioasă, am prins o vreme superbă  la Tabăra noastră de MTB. Dacă joi Bianca și Cornel au venit până în Peștera pe o ploaie torențială, iar vineri eu cu Tibi ne-am înnoroit până-n dinți în tura de recunoaștere, de vineri după amiază, odată cu sosirea participanților vremea s-a îndreptat.

2

3Ziua de vineri a fost rezervată acomodării și unei sumare prezentări despre MTB. Imediat prieteniile s-au legat și atmosfera a fost una destinsă și nimeni nu prea ar fi vrut să meargă la culcare, dar nu am avut încotro, pentru ca a două zi aveam treabă.

 

 

 

 

Zori zilei de Sâmbătă ne-au încurajat să credem că va fi o zi de neuitat, și așa a fost!

4

După nici doi kilometri de încălzire, am vizitat primul obiectiv, Peștera Liliecilor din Satul Peștera.  După această oprire, am trecut la treabă, ne-am împărțit în două grupuri, unul care vroia să vadă mai multe locuri și altul care vroia să se bucure mai mult de locuri, adică tură lungă și tură scurtă.

Turele s-au intersectat între ele  de două ori și au avut prima și ultima porțiune comună.

64aDCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

Tura lungă a avut 42 de km cu +1550 m diferență de nivel și a trecut prin Peștera- Șirnea-Curmătura Groapelor- Table- Curmătura- Prăpăstiile Zărneștiului- Măgura- Peștera, iar cea scurtă a avut 36 de km cu +1000 m diferență de nivel și a trecut prin Peștera- Table-Prăpăstiile Zărneștiului- Măgură- Peștera.

 

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

Fără să ne planificăm la izvorul din Table, ambele ture au ajuns în acelaș moment, astfel am luat prânzul împreună. Apoi noi, cei din tura lungă, ne-am desfătat cu o plăcintă cu urdă, abia scosă din cuptor la Cabana Curmătura și apoi ne-am bucurat la maxim de poteca care ne-a coborât în Prăpăstii.

14 15 16

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Care poate fi partea bună atunci când faci o pană…. pai dacă ești în locul portivit la momentul potrivit, te alegi cu o tură de escaladă. Așadar Șerban a făcut pană în Prăpăstii, iar Adina s-a cățarat pentru prima oară:)

22

La birtul din Măgură ne-am regrupat ambele ture și am continuat împreună spre Peștera.

23

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

26

Ajunși înapoi la cazare ne-am bucurat de supa de legume și de tocănița de cartofi, pregătite de mama mea și a Biancăi, apoi seara ne-am amuzat pe seama pozelor și a filmulețelor făcute în traseu.

27

28

Duminică dimineață am reluat activitatea și de data aceasta într-un singur grup, am pornit la drum pe o vreme la fel de frumoasă ca în ziua precedentă.

IMG_8044

IMG_7114 IMG_7119 IMG_7147

IMG_7212IMG_7229  IMG_8048 IMG_8099 IMG_8123

Cireașa de pe tort a fost miniconcursul de „uphill’’ pe bicicletă, unde ne-am amuzat, am încurajat și ne-am distrat.

Relaxați am continuat tura și a urmat cea mai frumoasă porțiune , am coborât din Măgură și am redevenit copii amuzându-ne să intrăm drept în bălți și să traversăm rîul pe bicicletă. După această porțiune, aveam toți o părere de rău că s-a sfărșit porțiunea amuzantă și weekendul este pe final și fiecare trebuie să plece spre casa lui.

IMG_8132 IMG_8158 IMG_8198 IMG_8226 IMG_8252

Ultima urcare spre Peștera a trecut și ea, ne-am reîntors la cazare și a urmat premierea, concluziile taberei și apoi mult așteptatul bulz.

IMG_8289

Ne-am despărțit cu sentimentul că ne vom revedea curând prin munți la MTB, alergare sau la schi.

Așa a fost în Tabăra MTB din Peștera, atmosfera  foarte faină, oameni frumoși, distracție cât cuprinde, peisajul mioritic iar fotografiile și filmăriile au ieșit pe măsură. Rămâneți pe frecvență,  pregătim activități noi, tabere și în curând, circuite prin România.

Eu le mulțumesc celor care au luat parte la acest eveniment, participanți, echipă și parteneri, fără de care, probabil nu ar mai fi fost la fel!

Numai bine,

Silviu Bălan.

IMG_7331