Tabăra de Alergare Montană de la Babarunca, Munții Ciucaș – Ediția a II a (2016)

Circuit: Colinele Transilvaniei pe bicicletă Ediția I (2016)
July 26, 2016
Corcova Trail Race 2016
August 31, 2016
Show all

Tabăra de Alergare Montană de la Babarunca, Munții Ciucaș – Ediția a II a (2016)

Dată: 5.08 – 7.08.2016

Locație: Babarunca, Munții Ciucaș

Participanți: 18

Nivel: Inițiere-Mediu

Echipa: Silviu, Bianca, Doina, Șerban, Florin.

Fotografii oficiale: aici

Foto credit: Șerban Dragomir, Dinu Țurcanu, Bianca Păunescu

A fost și a doua tabără de alergare montană organizată de noi în acest an, o reeditare a primei tabere de alergare, din 12-14 iunie 2015.

Ca de obicei, am primit participanții vineri după-amiază, într-o atmosferă plăcută, pe ritmuri de Phoenix și  Zdob și Zdub, împărțirea kiturilor de participare prelungindu-se până la apusul soarelui.


După ce a venit toată lumea am luat cina și a urmat prezentarea teoretică despre alergarea montană, susținută de Silviu în aer liber, având ca ecran de proiecție zidul exterior al cabanei. După întrebările puse la sfârșit de participanți și câteva filmulețe despre proiectul Silviu Bălan, toată lumea a mers la culcare. A doua zi ceasurile urmau să sune la ora 7 după micul dejun pregătit de mama lui Silviu și de Bianca.

Am inceput cu încălzirea condusă de Florin Căpriță, care a continuat cu o alergare în cadență.


În prima parte a fost un urcuș susținut în alergare, pe parcursul căruia ne-am oprit pentru o scurtă regrupare.

Repede am ajuns în poiana de la  stână, de unde se deschide priveliștea asupra munților Baiului, Grohotiș, Neamțului, Piatra Mare. Silviu face o scurtă descriere geografică, după care trecem la primele ateliere practice : coborârile. Utilizăm bețe pe post de jaloane și ne balansăm centrul de greutate de pe o parte pe alta, pentru a eficientiza mișcările.


Continuăm să urcăm spre Culmea Bratocea, porțiune pe care afinele ne scad ritmul, „obligându-ne” la pauze dese.

După atâta urcare putem să admirăm priveliștea în sfârșit.

Socializăm și ne simțim bine.

Ajungem în culme și continuăm alergarea printre tufe de ienupăr până în Șaua Țigăilor.

Aici facem atelierul de mers la deal, cu și fără bețe.

După o scurtă gustare ne punem din nou în mișcare, cu destinația Cabana Ciucaș, unde umplem bidoanele cu apă și facem pauză de masă.

Urmează urcarea spre vârf, unde ne facem loc printre mulțimea de turiști.

Întâlnim aglomerație și pe vârf, unde stăm preț de 15 minute, în care admirăm peisajul și facem o poză de grup.

De aici coborâm spre Poiana Teslei. Se pare că au cules alții afinele, astfel că ajungem rapid, punând în practică informațiile.

Nu avem probleme cu câinii de la stână și continuăm coborârea spre cabană (spre dușuri și mâncare). Florin montează masa de masaj și în ordinea venirii, alergătorii primesc masajul reconfortant. Apoi mâncăm pe săturate și bem suc de mere.

După cină Florin susține o prezentare teoretică despre prevenirea accidentărilor în alergarea montană. Îi avem invitați și pe Manu și pe Nico Dobrinoiu, care vin cu provizii de suc și cu o chitară. Ne așezăm la focul de tabără și începem să cântăm până târziu.

Duminică dimineață, după ce am mâncat, Cornel Spiridon ne-a pregătit un concurs de orientare în împrejurimile cabanei. A fost o modalitate recreativă de a pune în aplicare tehnica de alergare.

A urmat premierea participanților, urmată de o tură mai scurtă în alergare până în Poiana Teslei și înapoi.

Ajunși din nou la cabană, am mâncat un bulz delicios pregătit de mama lui Silviu, după care fiecare a plecat spre casă.

În concluzie, a fost un eveniment reușit, ca toate evenimentele noastre de altfel și asta pentru că avem norocul să fim înconjurați de oameni faini, atât cei care ne ajută, cât și cei care participă și nu putem decât să spunem un mare “Mulțumesc” tuturora acelora care ne sprijin în demersurile noastre, inclusiv participanților, pentru că fără aceștia nu am exista. Cum am mai spus-o, oamenii care se implică în aceste activități sunt oameni pozitivi, cu pofta de viață, care își doresc să urmeze un stil de viață sănătos și care iubesc munții și natura. Sunt foarte mândru când văd că pot să influențez oamenii într-un mod pozitiv și mă motivează să continuăm pe această direcție. Și dacă nu credeți, câteva feedback-uri de la participanți:

“Pentru mine tabara de alergare este o ocazie pentru deconectare, de elibarare de stresul de fiecare zi.
Fata de data trecuta, la Babarunca am beneficiat de antrenamentele zilnice. Practic dupa Padina am alergat in fiecare zi, cu gandul sa alerg cat mai bine cu voi. De asta am si plusat permanent, am incercat sa vad unde imi sunt limitele, nu ca sa creez probleme ?.

Stiu ca pot sa fac si mai bine si o sa ma antrenez in continuare, pentru data viitoare.

Va multumesc pentru taberele de alergare, sunt oportunitati perfecte de a merge pe munte, de a descoperi frumusetile montane in timp ce faci miscare. Pentru anul viitor o sa imi planific concediile pentru a putea participa la cat mai multe din activitatile pe care le propuneti.

Va multumesc pentru tot ceea ce faceti,

Toate cele bune,” Ovidiu Stefanescu

“O tabara in care am invatat multe tips&tricks despre alergarea montana si am cunoscut oameni frumosi. Pentru cei care sunt la inceput in alergarea pe munte este exact ce trebuie!
Multumim Silviu Constantin Bălan!

P.s. Nu mai mersesem intr-o tabara dintr-a 8-a!” Daniel Bebe Neculce

“Au fost multe care mi-au placut. Incepand cu prima persoana care m-a intampinat si m-a familiarizat cu cabana, adica cu Bianca. Foarte calda si atenta. Atmosfera generala a fost foarte faina, m-am impresionat determinarea si vointa celor care nu mai alergasera pe munte, pe astfel de trasee. Si cred ca modul in care au fost structurate activitatile a fost foarte inspirat.” Bianca Boitan

 

A fost o vară aglomerată pentru noi, dar ne place ceea ce facem și entuziasmul este la locul lui. Urmează Circuitul de Biciclete din Deltă și apoi, vom anunța în curând, pregătim o nouă tabără de alergare între 23-25 septembrie în Peștera, Piatra Craiului. Până atunci suntem pe baricade la Corcova Trail Race și la Propark Adventure!

Numai bine,

Echipa Silviu Bălan!