Povestea Circuitului: Din Deltă la MARE pe bicicletă
October 4, 2016
Raport Tabără Schi Copii- Postăvaru 2017
January 15, 2017
Show all

Bunloc Vertical Race 2016

Povestea Bunloc Vertical Race a început undeva pe la sfârșitul lunii septembrie când echipa SilviuBălan.ro s-a întâlnit cu Mădălin Iacob și Valentin Bărbat la Tipografia. Atunci s-au împărtășit idei, s-au trasat primele direcții, s-au asumat sarcini și iată că sâmbătă 5 noiembrie 2016 a avut loc prima ediție a concursului.

Bunloc Vertical Race 2016 a fost o reușită din toate punctele de vedere, a numărului de participanți, a atmosferei create, a oamenilor implicați. Un mare ajutor l-am avut și din partea vremii, care a fost excelentă pentru data de 5 noiembrie.

Chiar dacă cursa a fost anunțată doar cu o lună înainte, cu ajutorul experienței căpătate de-a lungul anilor prin organizarea altor curse de alergare montană  (Marathon 7500, Brașov Marathon, Retezat Sky, Race…), am reușit ca până la data cursei să fim în grafic cu toate detaliile evenimentului.

Așteptările noastre au fost undeva la 150 de participanți și suntem foarte mulțumiți că am reușit să avem 204 participanți înscriși, dintre care 180 de alergători care au luat startul și au și terminat cursa de 2,8 km lungime și 500 m diferență de nivel. O cursă scurtă dar intensă, în care îți simți pulsul în gât de la început până la sfârșit. Un alt lucru de care suntem mândrii, este faptul că am reușit să strângem aproape toată elita alergării montane românești.

Ne-am dorit foarte mult ca participanții, după ce își terminau cursa, să rămână pe traseu și să îi încurajeze pe cei din cursă, cum de altfel se întâmplă la vertical-urile din afară. Favoriții au luat startul ultimii. Astfel, atunci când au ajuns în ultima parte a traseului, au avut parte de încurajările tuturor și astfel au dat tot ce au putut în acel moment. A fost un adevărat spectacol în care fiecare se simțea bine în rolul asumat.

Cursa copiilor a fost punctual culminat al evenimentului din Bunloc iar cei care au fost acolo știu la ce ne referim. Și aceasta a fost tot un vertical, de 400 de m cu 80 de m diferență de nivel urcare. Pentru a lua startul, copii au trebuit să urce până la Cabana Sava, adica vreo 2 kilometri cu 400 diferență de nivel. Chiar și în aceste condiții au fost 54 de copii care au alergat la deal și au dat ce a fost mai bun din ei.

Un obiectiv principal al acestei curse, a fost și readucerea turismul la Bunloc, lucru care am și reușit având în vedere că pe 5 noiembrie au fost aproximativ 500 de persoane în Bunloc, participanți, susținători, voluntari, organizatori.

Aceasta cursă a fost organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Săcele, din partea căreia am avut un sprijin important, mai ales din parte departamentului de Cultură și Tineret, Mădălin Iacob, fiind unul din pionii principali ai acestui eveniment. Domnul Primar Virgil Popa a fost prezent atât în timpul cursei cât și la premiere unde și-a manifestat entuziasmul și interesul pentru revalorificarea zonei Bunloc, ca zonă turistică de agrement.

CPNT-ul (Clubul pentru Protecția Naturii și Turism Brașov) nu avea cum să lipsească, așa că voluntarii au fost pe baricade.

Cezar și-a luat în serios rolul de MC.

George de Dj.

Șerban alergător-fotograf

Anca și George – post Cabana Sava

Silvana, Teo Mică și Cătălina Poezie – înscrieri și transferul copiilor la cabană

Misha (Time-IT) a cronometrat toată nebunia. Vali (Tipografia) – securitate zona start, apoi fuga sus, securitate zona finish. Cornel și Irina (Fisheye.ro), când cu drona când cu aparatul foto. Tibi, Alex Fazakas, Adi Apopei – video și cronometrare în pădure, Cătalina – timpi intermediari, Adi Ber – cronometrare Queen și King, Marius B. la parcare, Manu, Iuli și Vlad oameni buni la toate.

De asemenea, am ținut mult ca evenimentul să fie imortalizat în fotografii și cadre video. Mulțumim fotografilor noștri:
Anita Jambor- Vellum – foto Zona de Start
Attila Szabo – foto Traseu
Cornel și Irina- Fish eye.ro – foto Zona de Start si Traseu
Marius Anton – Zona de Start
foto Cabana Sava
foto Traseu King/Queen Hill
foto Cursa Copiilor
Premiere
Mihai Tanasale – foto Traseu
Dragomir Șerban –foto Finish
SkyDreamers – foto cei 4 câștigători de la categorii în aer

Ne-am bucurat să avem și o bună expunere media, cu articole prin ziare și cu apariții la Tv, chiar pe post național:
la jurnalul de seară pe DIGI24
Săceleanul.ro
Biz Brașov
Monitorul Expres
– News BV

Noi am spus, dar au spus-o alții, a fost o cursă între prieteni și chiar așa a fost. Chiar și sponsorii au fost prieteni:
Sponser Sport Food România

Livezile Dobrinoiu

Tipografia

Go Pro Romania by Life in Action

Buff România

Time-IT

Sky Dreamers

Ligts in the city
Okian
Asociația Izvorul

Câștigător Cameră GoPro la tombolă

CLASAMENT
CLASAMENT COPII

Pentru la anu` avem mai multe surprize și cei care au rămas la premiere, au aflat câte ceva. Bunloc Vertical Race va face parte dintr-un eveniment mai amplu. Detaliile le veți afla pe măsură ce vom definitiva anumite părți organizatorice. Ca un mic detaliu, la anu vom avea și o cursă de alergare din centrul Săcelelui până pe Piatra Mare.

Vă mulțumim pentru prezența la cursă, sau pentru timpul acordat,

Echipa SilviuBalan.ro (Silviu și Bianca)