Rezumat al taberei de alergare montană din Peștera, Munții Piatra Craiului

Povestea Circuitului: Transalpina și Oltenia de sub Munte
June 12, 2017
Tura Copiilor la Retezat SkyRace
June 27, 2017
Show all

Rezumat al taberei de alergare montană din Peștera, Munții Piatra Craiului

Prima tabără de alergare montană din 2017 a fost gazduită de leăganul alergării montane din România, Munții Piatra Craiului, fiind oaspeţii primitoarei Case Folea unde ne-am bucurat de bunătăţuri locale gătite în stil tradiţional.

Puținii participanți care ajuns nu s-au lasat descurajați si cu toţii ne-am bucurat de alergare. Programul a început cu o alergare de seară vineri, urmată de o prezentare teoretică în care am discutat bune practici de alergare şi în special de alergare montană şi am dezbătut ideea unui program de antrenament.

Sâmbătă dimineața a început, binențeles, cu încălzirea (condusă de expertul nostru in dinamica alergării Mihai Biolan), apoi o alergare ușoară şi ne-am pus pe treabă în atelierele specifice acestei activități: deplasarea la deal, la vale, teren accidentat, betele de alergare şi beneficiile lor, etc.

 

Cu noțiunile înțelese, am pornit în tura în care urma să le repetăm şi să le fixăm. Prânzul l-am luat la Cabana Curmătura şi apoi în a doua parte a zilei am fugărit ploaia înapoi spre Casa Folea. Cu toate acestea, o parte din noi am mai făcut o buclă suplimentară până la Refugiul Grind.
Reveniți la cabană, am analizat filmulețele din acea zi, iar seara s-a încheiat cu filmul Maraton Piatra Craiului.

Alergarea de duminică a fost pe dealurile dintre Peștera şi Șirnea la dus şi ne-am întors prin Curmătura Groapelor şi Șaua Joaca. Deasupra satului Şirnea am organizat mini-concursul, ocazie cu care ne-am întrecut într-o coborâre pe o zona tehnică cu iarbă udă şi pietre, unde am urmărit tehnica, stilul, dar mai ales evoluţia participanţilor comparativ cu prima alergare a taberei. Ne-am distrat cu toții, am mâncat prânzul la Casa Folea și am plecat spre case.


Așa a sunat pe scurt tabăra de alergare din Piatra Craiului, următoare Tabăra de Alergare va fi în Padina între 7 şi 9 Iulie.Să ne vedem cu bine data viitoare!

PS: Ce papuc de alergare a lăsat urma asta?