Povestea taberei de alergare montană ”Marathon 7500 Tips&Tricks”

Tura Copiilor la Retezat SkyRace
June 27, 2017
Povestea Circuitului Colinele Transilvaniei pe bicicletă Ediția a II-a (2017)
August 1, 2017
Show all

Povestea taberei de alergare montană ”Marathon 7500 Tips&Tricks”

De ceva ani încoace, acesta fiind al 9-lea, luna Iulie mă prinde prin Bucegi, cu activități pre-Marathon 7500. Inițial căutând trasee pentru Marathon 7500, apoi pentru recunoașterea lor pentru concurs. Au urmat antrenamente pentru Marathon 7500 și iată că acesta a fost al doilea an în care am împârtășit și altor pasionați tainele Marathon 7500 și ale alergării montane în general.

Dacă nu știți ce este 7500, dați un click aici.

Tabăra a început cu prezentarea teoretică de vineri seara. 

Sâmbătă dimineața după micul dejun și încălzirea specifică alergării montane, am pornit din Padina spre Peștera și apoi spre Vârful Omu pe Valea Obârșia Ialomiței.

Puțin mai sus de Peștera am organizat atelierele practice alergării montane, apoi am pornit spre Vârful și Cabana Omu.

 După ateliere ne-am despărțit în două grupuri. Un grup cu un ritm mai rapid și unul cu un ritm mai relaxant. La Cabana Omu am luat prânzul, tot aici ne-am regrupat ambele grupuri, am facut o poză de grup si apoi ne-am despărțit din nou.

A fost tabăra cu cele mai multe fete. Oana a părăsit grupul când am ajuns la Babele. A fost luată de valul concursurilor din ultima perioadă ceea ce nu ia permis să se odihnească suficient.

Eu am mers cu grupul rapid pe urmatorul traseu: Vârful Ocolit – Vârful Doamnele – Muchia Doamnele – Șaua Călugărului – Babele – Plaiul lui Păcala – Padina. Cei din tura cu ritm mai relaxant au urmat de la Omu, Drumul Grănicerilor spre Șaua Strunga, prin Vârful Doamnele și Saua Bătrâna.Bianca și Mihai au parcurs tura mai lejeră spre Refugiul Bătrâna și apoi de la Refugiul Strunga au coborât spre Padina.

4

Pe la 18.00 ne-am întors ambele ture la cazare. Am făcut câteva exerciții de stretching, am mâncat și apoi a urmat a doua prezentare teoretică: Pregătirea pentru Alergarea Montană, în care am vorbit despre cum se pregătește un plan de antrenament, despre tipurile de antrenament. Mihai ne-a relaxat și recuperat musculatura prin masajul aplicat.

Duminică am făcut o tură mai mica până în Șaua Strunga într-un ritm lejer de revenire, unde am făcut și un mini-concurs în care am pus în aplicare tehnica de alergare la deal dar și pe coborâre. Am putut observa și învăța cum să abordăm o pantă în funcție de înclinația acesteia și dozarea efortului pentru coborâre.

La ora 12 eram înapoi în Padina. Am luat prânzul, apoi am tras concluziile. Am avut și o mică premiere. Fiecare a pornit spre casa lui după un weekend reușit, spun eu, în care fiecare a râmas cu câte ceva și ne-am despărțit cu promisiunea că ne vom mai reîntâlni și în alte activități organizate de noi și nu numai.

Închei cu îndemnul: dacă vrei să alergi tare, trebuie să alergi mult!

Numai bine!